Zuid-Amerika Midden-Amerika Cariben

La Chispa is dé website voor liefhebbers van Latijns Amerika. Journalistiek, betrokken, informatief, scherp. Een interactieve community met echte chispa: levendig en met passie.

Politiek & Maatschappij

Maduro bedreigt 'Groep van Lima'

Datum : 11/01/2019
Land : Venezuela

 Maduro bedreigt 'Groep van Lima'

De Venezolaanse president Nicolás Maduro heeft afgelopen woensdag gewaarschuwd dat hij “diplomatieke maatregelen” zou kunnen nemen tegen de Latijns-Amerikaanse landen die vorige week een verklaring hebben ondertekend waarin zijn tweede ambtstermijn als onwetmatig wordt verklaard.

Deelnemers van deze zogenaamde Groep van Lima, waartoe Brazilië, Argentinië en Colombia behoren, zeiden dat Maduro’s nieuwe termijn onwetmatig is, omdat de verkiezingen in 2018 niet vrij of eerlijk zijn verlopen en zij daarom zijn leiderschap niet erkennen.

Venezuela “heeft duidelijk laten weten aan de overheden van de Groep van Lima dat, als zij hun positie niet veranderen (…) wij zeer ruwe en energieke maatregelen zullen treffen binnen de diplomatiek”. Verdere details werden niet genoemd.

Maduro noemde de regering van Peru “ridicuul”,  omdat die heeft aangekondigd Maduro en andere hooggeplaatste Venezolaanse ambtenaren toegang tot het land te weigeren.

Bron : Mercopress
Bookmark and Share

Bekijk ook


Terug