Zuid-Amerika Midden-Amerika Cariben

La Chispa is dé website voor liefhebbers van Latijns Amerika. Journalistiek, betrokken, informatief, scherp. Een interactieve community met echte chispa: levendig en met passie.

Economie & Ondernemen

Maduro dankbaar voor 'dollarisatie' economie

Datum : 18/11/2019
Land : Venezuela

Maduro dankbaar voor 'dollarisatie' economie

Het is bekend nieuws dat Venezuela al jaren kampt met hyperinflatie en depreciatie. Terwijl president Maduro tot 2019 het gebruik van de dollar verboden had, spreekt hij nu positief over het toegenomen gebruik van de munt. Hij noemde het zelfs een veiligheidsklep voor de Venezolaanse economie.

Volgens Maduro kan de zogenaamde dollarisatie helpen de economie te herstellen en de productie op gang te brengen. Veel Venezolanen hebben hun toevlucht gezocht in de Amerikaanse munt om hun vermogen veilig te stellen. Ecoanalítica, een Venezolaanse consultancybureau, schat dat in de eerste twee weken van oktober meer dan 50 procent van de economische transacties in dollars werd uitgevoerd.

Door de toenemende sancties van de Verenigde Staten besloot de centrale bank ook meer euro’s te injecteren in de economie. Dit geld wordt gebruikt om bijvoorbeeld goederen te importeren. De buitenlandse valuta komen voornamelijk door de export in olie en goud het land binnen. 

Bron : : Reuters, Latin American Herald Tribune
Bookmark and Share

Bekijk ook


Terug