Zuid-Amerika Midden-Amerika Cariben

La Chispa is dé website voor liefhebbers van Latijns Amerika. Journalistiek, betrokken, informatief, scherp. Een interactieve community met echte chispa: levendig en met passie.

Onderzoek & Wetenschap

Mammoetbotten gevonden in Mexico

Datum : 20/02/2013
Land : Mexico

Mammoetbotten gevonden in Mexico

In de Mexicaanse deelstaat Durango zijn in een rivierbedding verschillende mammoetbotten gevonden. De botten bevonden zich op zo'n 25 kilometer van de hoofdstad van de deelstaat Nuevo Ideal. Het Nationale Instituut voor Archeologie en Geschiedenis (INAH) van Mexico hield daar opgravingen en vond de botten van een olifant die zo'n tienduizend jaar geleden leefde. 

Bijzonder was vooral de vondst van een bot van 1.2 meter lang. Dit is het grootste bot dat ooit in deze staat is gevonden. De directeur van INAH, Alberto Ramírez, benadrukte het belang van deze vondst. ''We willen hier een groter archeologisch project te gaan opzetten. We hebben hiervoor al de steun van de Nationale Coördinatie voor Archeologie'', aldus Ramírez. 

Het project in Durango zal waarschijnlijk dit jaar nog van start gaan. Er zullen echter veel moeilijkheden bij komen kijken, omdat de meeste botten in en onder de rivierbedding liggen. Ramírez vertelt: ''Helaas is het moeilijk alle botten uit de rivierbedding te halen. We hopen wel zoveel mogelijk te redden. Het bezoekerscentrum van INAH heeft al verschillende mammoetbotten en -tanden, maar nog geen compleet dier. We hopen dit wel te vinden zodat we het kunnen laten zien aan de gemeenschap.''

Bron : El Universal Mexico
Bookmark and Share


Terug