Zuid-Amerika Midden-Amerika Cariben

La Chispa is dé website voor liefhebbers van Latijns Amerika. Journalistiek, betrokken, informatief, scherp. Een interactieve community met echte chispa: levendig en met passie.

Onderzoek & Wetenschap

Mammoeten gevangen in Mexico

Datum : 08/11/2019
Land : Mexico

Mammoeten gevangen in Mexico

Volgens het Mexicaanse Nationale Instituut voor Antropologie en Geschiedenis (INAH) zijn er in januari niet alleen resten van mammoeten gevonden in Tultepec in de staat Mexico, maar zijn ze gestorven in bewust uitgezette vallen.

Volgens de directie van de archeologische dienst van het INAH, is dit voor het eerst in de wereld dat er mammoetvallen gevonden zijn. “Er is altijd gedacht dat mammoetjagers de dieren achtervolgden en dan doodden, en dat ze soms vast kwamen te zitten in natuurlijke vallen zoals moerassen en droge rivierbeddingen.”

Na opgravingen die negen maanden duurden, is het INAH ervan overtuigd de resten van twee verschillende mammoetvallen blootgelegd te hebben met daarin ongeveer 800 botten van 14 verschillende van deze prehistorische dieren. De vondst onderstreept de hoge graad van sociale organisatie die de bewoners van de Vallei van Mexico bereikt hadden, 15.000 jaar geleden.

Volgens archeoloog Luis Córdoba Barradas moesten de mammoetjagers een gat graven van zo’n 25 meter doorsnee en 1,7 meter diepte om de dieren te kunnen vangen. Verwacht wordt dat er nog meer vallen gevonden worden.

 

Bron : www.univision.com
Bookmark and Share

Bekijk ook


Terug