Zuid-Amerika Midden-Amerika Cariben

La Chispa is dé website voor liefhebbers van Latijns Amerika. Journalistiek, betrokken, informatief, scherp. Een interactieve community met echte chispa: levendig en met passie.

Milieu & Natuur

Man gearresteerd voor diefstal gletsjerijs

Datum : 02/02/2012
Land : Chili

Man gearresteerd voor diefstal gletsjerijs

De politie in het zuiden van Chili heeft een man gearresteerd op verdenking van ijsdiefstal van de Jorge Montt gletsjer. Agenten uit de plaats Cohrane vonden vijf ton ijs in zijn vrachtwagen.

De politie vermoedt dat het ijs bestemd was voor de hoofdstad Santiago om er ijsblokjes van te maken die gebruikt worden in de duurdere bars en restaurants. Toeristen in het zuiden van Chili drinken graag hun whisky met een exotisch tintje.

Volgens dagblad El Mercurio is de bestuurder van de vrachtwagen gearresteerd op grond van verdenking van diefstal, maar de aanklagers beraden zich tevens op een aanklacht die valt onder aantasting van nationale monumenten. Volgens de krant had het ijs een waarde van 6,100 dollar.

De gletsjer in het Bernardo O'Higgings park is het grootste beschermde gebied in Chili. Wetenschappers stellen dat het gletsjerijs in het gebied van Patagonië zich sneller terugtrekt dan elders in het land.

Bron : BBC
Bookmark and Share


Terug