Zuid-Amerika Midden-Amerika Cariben

La Chispa is dé website voor liefhebbers van Latijns Amerika. Journalistiek, betrokken, informatief, scherp. Een interactieve community met echte chispa: levendig en met passie.

Economie & Ondernemen

Managua goedkoopste stad voor expats

Datum : 13/07/2011
Land : Nicaragua


In Latijns-Amerika is Managua de goedkoopste stad om te wonen voor buitenlandse medewerkers van multinationale ondernemingen, zo blijkt uit een onderzoek. São Paulo is binnen de regio de duurste stad.

De ranglijst is een resultaat van een jaarlijks onderzoek van consultingfirma Mercer. De ranglijst vergelijkt de kosten van levensonderhoud voor expats van 214 steden met New York, de thuisbasis van de firma, als uitgangspunt. De index houdt rekening met onder andere woonruimte, vervoer, kleding, voedsel en entertainment.
Waar bijvoorbeeld een kopje koffie inclusief bediening in New York $4,40 kost, hoeft een bezoeker in Managua voor datzelfde kopje slechts ongeveer een dollar neer te tellen.

De Nicaraguaanse hoofdstad bezet wereldwijd de 213e en voorlaatste positie, alleen in Karachi, Pakistan zijn de kosten voor levensonderhoud nog lager. Een plaats boven Managua staat La Paz, terwijl ook Tegucigalpa (plaats 208) en Asunción (204) niet duur zijn. De drie duurste steden van Latijns-Amerika liggen in Brazilië. São Paolo staat wereldwijd op de tiende plaats en is daarmee de duurste stad van de regio, gevolgd door Rio de Janeiro en Brasília. Wereldwijd wordt de lijst aangevoerd door Luanda, de hoofdstad van Angola, met Tokio op plaats twee.

Vergeleken met vorig jaar is vooral Caracas fors duurder geworden. Waar de Venezolaanse hoofdstad vorig jaar nog op de honderdste plaats stond, staat de stad nu op plaats 51. Volgens Nathalie Constantin-Métral, hoofdonderzoekster van Mercer, is deze stijging vooral te wijten aan de hoge inflatie. Ook Santiago de Chile (123 naar 75), Brasília (70 naar 33) en Rio de Janeiro (29 naar 12) zijn flink wat plaatsen gestegen. San Juan en Havana zijn relatief juist iets goedkoper geworden.

 

Bron : La Prensa
Bookmark and Share

Bekijk ook


Terug