Zuid-Amerika Midden-Amerika Cariben

La Chispa is dé website voor liefhebbers van Latijns Amerika. Journalistiek, betrokken, informatief, scherp. Een interactieve community met echte chispa: levendig en met passie.

Politiek & Maatschappij

Maradona accepteert vaderschap drie kinderen

Datum : 11/03/2019
Land : Cuba

Maradona accepteert vaderschap drie kinderen

De Argentijnse voetballegende Diego Maradona gaat het vaderschap van drie Cubaanse kinderen erkennen, zegt zijn advocaat. Dit betekent dat de 58-jarige winnaar van de Wereldbeker, die ooit ontkende andere kinderen te hebben dan met zijn voormalige vrouw, nu de officiële vader is van acht kinderen.

Maradona zal naar Havana reizen om het vaderschap te testen en de kinderen later dit jaar in het openbaar te erkennen, zei advocaat Matias Morla. De kinderen, naar verluidt van twee moeders, zullen zijn naam mogen dragen.

Maradona verbleef tussen 2000 en 2005 meerdere jaren in het land en onderging behandeling voor een cocaïneverslaving. Hij raakte bevriend met de toenmalige president Fidel Castro tijdens zijn periode in het land en kreeg een tatoeage van het gezicht van de leider op zijn been.

Maradona ontkende ooit andere kinderen te hebben naast Giannina (29) en Dalma (31) beide dochters van zijn ex-vrouw Claudia Villafañe, van wie hij in 2003 na bijna twintig  jaar huwelijk scheidde. Maar hij heeft sindsdien Diego Junior (32) en Jana (22) erkend, na conflicten met hun moeders. Maradona heeft ook nog een ander kind, de zes jaar oude Diego Fernando, uit zijn relatie met Veronica Ojeda.

Bron : BBC World News
Bookmark and Share

Bekijk ook


Terug