Zuid-Amerika Midden-Amerika Cariben

La Chispa is dé website voor liefhebbers van Latijns Amerika. Journalistiek, betrokken, informatief, scherp. Een interactieve community met echte chispa: levendig en met passie.

Kunst & Cultuur

Marcel Pinas exposeert op Biënnale van Havana

Datum : 12/05/2012
Land : Suriname

Marcel Pinas exposeert op Biënnale van Havana

De elfde Havana Biënnale staat voor de deur en voor het eerst is een lokale Surinaamse kunstenaar door de curatoren geselecteerd voor participatie in dit bekende kunstevenement. De Surinaamse kunstenaar Marcel Pinas is uitgenodigd om te exposeren op de Biënnale en is momenteel in Cuba om te werken aan opbouw en presentatie van zijn cultureel geïnspireerde installatie Sanfika (Wat is overgebleven), welke bestaat uit tienduizend gegraveerde aluminium lepels die aan nylon touwtjes van een groot metalen frame hangen.

Pinas, die met zijn werk geëxposeerd heeft in landen de hele wereld rond, wordt wereldwijd erkend voor zijn internationale verdiensten op het gebied van kunst, maar meer nog voor wat hij door middel van zijn kunst en carrière heeft weten te bewerkstelligen voor de gemeenschappen in zijn thuisdistrict Marowijne in Suriname. Vanwege zijn werk als een internationale kunstenaar, zijn inzet voor de gemeenschap en zijn leidende rol in het stimuleren en realiseren van positieve verandering, werd Marcel Pinas in 2010 benoemd tot Young Global Leader van het World Economic Forum.

Van 11 mei tot en met 11 juni 2012 maakt een groot internationaal publiek op de Havana Biënnale kennis met een van de kunstwerken van Marcel Pinas. Hierin vertelt hij het verhaal van de rijke en waardevolle erfenis van de cultuur van de Surinaamse Marrons.

Bron : Waterkant
Bookmark and Share

Bekijk ook


Terug