Zuid-Amerika Midden-Amerika Cariben

La Chispa is dé website voor liefhebbers van Latijns Amerika. Journalistiek, betrokken, informatief, scherp. Een interactieve community met echte chispa: levendig en met passie.

Economie & Ondernemen

Marketingbureau eist geld van Sint Maarten

Datum : 08/01/2014
Land : Sint Maarten

Marketingbureau eist geld van Sint Maarten

Interreps, het marketing- en consultancybureau dat de promotie van Sint Maarten verzorgt in de Benelux, dreigt juridische stappen te nemen tegen het ministerie van Toerisme en Economische Zaken. Het ministerie zou sinds 1 juli vorig jaar niet meer hebben betaald. De betalingsachterstand bedraagt volgens onbevestigde berichten ongeveer 900.000 dollar.

Lydia Haveman, directeur van Interreps, schrijft in een email aan minister Ted Richardson dat er onmiddellijk betaald dient te worden. Eerdere beloften om de rekeningen te voldoen in de tweede helft van december zijn niet nagekomen. “Nu wordt ons verteld dat de betaling wordt gedaan na 15 januari,” aldus Haveman in haar email. Volgens de directeur heeft haar bureau de instructie gekregen geen geld meer uit te geven voor de promotie van Sint Maarten, omdat er geen geld voor is. Haveman is slechts bereid de activiteiten voort te zetten indien het ministerie vooraf betaalt. “Geen enkele leverancier is nog bereid om ons krediet te geven en ik doe dit ook niet meer.”

Interreps kondigt verder aan dat al het promotiemateriaal dat nu in opslag staat, gedumpt zal worden bij het Sint Maarten Huis in Den Haag als betaling uitblijft.

Sint Maarten’s marketingbudget voor toerisme staat onder druk. Bronnen die de ontwerpbegroting 2014 hebben ingezien, hebben aangegeven dat het budget voor dit jaar met 1 miljoen gulden wordt gekort, indien het parlement hiermee instemt.

Bron : Caribisch Netwerk
Bookmark and Share

Bekijk ook


Terug