Zuid-Amerika Midden-Amerika Cariben

La Chispa is dé website voor liefhebbers van Latijns Amerika. Journalistiek, betrokken, informatief, scherp. Een interactieve community met echte chispa: levendig en met passie.

Politiek & Maatschappij

Martelly wil het Haïtiaanse parlement achter zich krijgen

Datum : 10/01/2012
Land : Haïti

Martelly wil het Haïtiaanse parlement achter zich krijgen

PORT-AU-PRINCE – De Haïtiaanse president Michel Martelly heeft zijn parlement opgeroepen om samen een natie te bouwen die werk en investeringsmogelijkheden biedt.

De oproep van Martelly om de economie van het straatarme Haïti dynamischer te maken kwam op de eerste werkdag van het parlement na een reces van maar liefst vier maanden in de Tweede Kamer. De nationale toespraak van Martelly was zijn eerste sinds zijn inauguratie is Mei 2011.

“Dit jaar, om Haïti te laten opkomen, moeten we het samen doen”, aldus de president. Die verder tegenover het parlement stelde dat “Jullie werk is enorm en verdient een groot respect. Zoals ik het zie moet de staat in dienst van haar burgers staan en dit vraagt harmonie in het acteren van de drie staatsmachten”.

In de acht maanden dat Martelly aan de macht is, is het land in het ene na het andere dilemma gevallen en zijn er nog vele zaken aangaande het parlement die nog niet zijn afgerond waaronder de nog niet geplande legislatieve en lokale verkiezingen en de financiën van het land.

Bron : Washington Post
Bookmark and Share

Bekijk ook


Terug