Zuid-Amerika Midden-Amerika Cariben

La Chispa is dé website voor liefhebbers van Latijns Amerika. Journalistiek, betrokken, informatief, scherp. Een interactieve community met echte chispa: levendig en met passie.

Vrije tijd & Toerisme

Mascottes onthuld voor Olympische Spelen 2016

Datum : 24/11/2014
Land : Brazilië

Mascottes onthuld voor Olympische Spelen 2016

De naamloze mascottes voor de Olympische Spelen en de Paralympische spelen van 2016 in Rio de Janeiro zijn zondagavond laat onthuld. Het zijn twee pluizige, katachtige figuurtjes. De een is felgeel en zijn broertje heeft een groene haardos.

De mascottes die de dieren en planten van Brazilië zouden vertegenwoordigen, vormen een hoofd bestanddeel van de verkoopcampagne waarin 12.000 producten worden opgenomen. Het is een belangrijke inkomstembron en een manier om het publiek betrokken te maken. Organisatoren hopen ruim 300 miljoen euro te verdienen met de verkoop van ‘Rio 2016’ producten.

Het verhaal gaat dat de karakters zijn ontstaan uit de blijdschap van het Braziliaanse volk over het toegewezen krijgen van de spelen. Een openbare enquete moet uitmaken hoe de beide mascottes gaan heten. Op de shortlist staan: Oba en Eba; Tiba Tuque en Esquindim; Vinicius en Tom.

De organisatoren hopen dat de mascottes een jonger publiek zullen trekken voor de Olympische Spelen. Het is de bedoeling dat ze de hoofdrol spelen in een televisieserie die een jaar voor aanvang van de spelen wordt uitgezonden. Ook apps en spellen met de mascottes staan op de agenda.

Bron : The Guardian
Bookmark and Share

Bekijk ook


Terug