Zuid-Amerika Midden-Amerika Cariben

La Chispa is dé website voor liefhebbers van Latijns Amerika. Journalistiek, betrokken, informatief, scherp. Een interactieve community met echte chispa: levendig en met passie.

Politiek & Maatschappij

Massagraf gevonden bij Mexico-Stad

Datum : 24/08/2013
Land : Mexico

Massagraf gevonden bij Mexico-Stad

De Mexicaanse autoriteiten hebben ten oosten van Mexico-Stad een massagraf gevonden. De resten worden onderzocht om te bepalen of de twaalf jongeren die drie maanden geleden spoorloos verdwenen uit een discotheek in de stad in het graf liggen, zei de aanklager in Mexico-Stad donderdag.

Tot dusver zijn zeker zeven lijken in verregaande staat van ontbinding uit het graf gehaald. De slachtoffers kunnen niet op basis van hun kleding worden geïdentificeerd en ook kan de doodsoorzaak niet worden vastgesteld. "We zullen kijken naar het dna-onderzoek om te bepalen of de lichamen van de mensen zijn die uit de bar zijn verdwenen", zei aanklager Rodolfo Ríos.

De jongeren verdwenen op 26 mei bij de club Heaven, die op loopafstand van de Amerikaanse ambassade en een politiebureau ligt. De autoriteiten zeggen dat de ontvoering waarschijnlijk te maken heeft met een conflict tussen twee rivaliserende drugsbendes. Volgens hun families hadden de jongeren echter niets met drugshandel te maken. Tot dusver zijn zes mensen gearresteerd in verband met de verdwijning, onder wie de eigenaar van de bar. Een verdachte is nog altijd voortvluchtig.

Foto: De Mexicaanse politie houdt wacht bij de ingang van de Rancho La Mesa, waar het massagraf donderdag in Tlalmanalco werd gevonden.

Bron : BBC World, AP
Bookmark and Share

Bekijk ook


Terug