Zuid-Amerika Midden-Amerika Cariben

La Chispa is dé website voor liefhebbers van Latijns Amerika. Journalistiek, betrokken, informatief, scherp. Een interactieve community met echte chispa: levendig en met passie.

Politiek & Maatschappij

Mediamanager doodgestoken in Honduras

Datum : 15/04/2014
Land : Honduras

Mediamanager doodgestoken in Honduras

Carlos Mejía Orellana, marketingmanager van Radio Progreso, is vrijdagavond in zijn huis in de noordelijke stad El Progreso vermoord. Directeur en priester Ismael Moreno van het team ‘Overdenking, Onderzoek en Communicatie’ dat samenwerkt met Radio Progreso vertelde het nieuws. 

De Inter-Amerikaanse Commissie van de Mensenrechten verstrekte vijf jaar geleden “beschermingsmechanismen” aan de 31 jaar oude Mejía wegens bedreigingen, aldus Moreno. Radio Progreso bevestigde dat Mejía is vermoord, maar de Nationale Politie heeft nog geen verklaring uitgegeven over de zaak. “We zijn er zeker van dat het onderzoek goed gedaan wordt, niet alleen in de zaak van Mejía. Ook de moorden op alle andere journalisten zullen niet ongestraft blijven”,  zegt Moreno. 

Hector Flores, een leidinggevende bij de uitgeverij die de kranten La Prensa, El Heraldo en Diez uitgeeft, werd in december 2013 in zijn huis doodgestoken gevonden. Een gemiddelde van zestien personen wordt elke dag vermoord in Honduras, wat het Midden-Amerikaanse land een van de gevaarlijkste plekken ter wereld maakt. 

Bron : Latin American Herald Tribune, Radio Progreso
Bookmark and Share

Bekijk ook


Terug