Zuid-Amerika Midden-Amerika Cariben

La Chispa is dé website voor liefhebbers van Latijns Amerika. Journalistiek, betrokken, informatief, scherp. Een interactieve community met echte chispa: levendig en met passie.

Economie & Ondernemen

Meer armoede in Latijns Amerika

Datum : 25/01/2017

Meer armoede in Latijns Amerika

Het aantal armen in Latijns Amerika is toegenomen van 168 miljoen naar 175 miljoen personen. Procentueel is de armoede gestegen van 28,2 naar 29,2.

De stijging werd bekend gemaakt door Alicia Bárcena, uitvoerend secretaris van de Economische Commissie voor Latijns Amerika en de Cariben (ECLAC) van de VN. Bárcena riep op tot waakzaamheid om de behaalde successen op het gebied van armoede te handhaven. Naast de armoede steeg ook de werkloosheid, met name in Zuid-Amerika. Toch laat de economie van de regio als geheel een stijging van 1,3 procent zien.

Bárcena sprak zich uit over de onzekerheid die het aantreden van Trump heeft veroorzaakt in de regio. Ze riep El Salvador, dat het tijdelijk voorzitterschap van de ECLAC heeft, op om een bijeenkomst te organiseren om de impact op Latijns Amerika en de Cariben van mogelijke acties van Trump te analyseren.

Bron : El Nuevo Diario (Nicaragua)
Bookmark and Share


Terug