Zuid-Amerika Midden-Amerika Cariben

La Chispa is dé website voor liefhebbers van Latijns Amerika. Journalistiek, betrokken, informatief, scherp. Een interactieve community met echte chispa: levendig en met passie.

Politiek & Maatschappij

Meer corruptie aan de Mexicaanse grens

Datum : 10/06/2011
Land : Mexico

Meer corruptie aan de Mexicaanse grens

Veiligheidsambtenaren uit de Verenigde Staten zeggen dat de corruptie aan de grens van Mexico en de VS toeneemt. Amerikaanse grenswachten en douaniers zouden steeds vaker worden omgekocht door Mexicaanse drugskartels met geld of seksuele diensten. Charles Edwards van de Afdeling voor Binnenlandse Veiligheid in de VS beweert dat het gaat om systematische corruptie. Doel van de corruptie is het smokkelen van drugs en migranten.

Edwards beweerde dat de Zetas de drugsbende zijn die het meest betrokken is bij corruptie. In verschillende vormen worden ambtenaren omgekocht om de drugsbendes te helpen. Sinds 2004 zouden hier 127 grensmedewerkers voor zijn opgepakt. Alan Bersin, commissaris voor Douane en Grens Protectie, noemt als rede dat de risico’s op corruptie vergroot zijn door de harde aanpak van de regering van drugsbendes en het aannemen van meer grenswachters.
 

Bron : BBC
Bookmark and Share


Terug