Zuid-Amerika Midden-Amerika Cariben

La Chispa is dé website voor liefhebbers van Latijns Amerika. Journalistiek, betrokken, informatief, scherp. Een interactieve community met echte chispa: levendig en met passie.

Economie & Ondernemen

Meer directe vluchten uit Europa naar Bogotá

Datum : 05/02/2014
Land : Colombia

Meer directe vluchten uit Europa naar Bogotá

Vanuit Engeland en Portugal zullen er vanaf juni of juli dit jaar directe vluchten komen naar de Colombiaanse hoofdstad Bogotá.

Wanneer Avianca de eerste vluchten uitvoert naar Heathrow Airport in Londen en naar Lissabon zullen er vijf directe vluchten zijn naar vijf belangrijke Europese bestemmingen. Er zijn al langer vluchten vanuit Madrid, Frankfurt en Parijs. 

De vice-premier van Engeland, Nick Clegg, zei dat het plan is om vanaf juni met vier vluchten per week te starten, met een mogelijke uitbreiding tot zeven. De Portugese luchtvaartmaatschappij TAP gaat vanaf 1 juli de vlucht tussen Lissabon en Bogotá onderhouden. 

De nieuwe directe vluchten zijn het resultaat van groeiende handel tussen Colombia en Engeland en Portugal. Zo investeerde Engeland in 2011 een bedrag van 240 miljoen US$ in de Colombiaanse spoorwegen. 

 
Bron : Colombia Reports
Bookmark and Share

Bekijk ook


Terug