Zuid-Amerika Midden-Amerika Cariben

La Chispa is dé website voor liefhebbers van Latijns Amerika. Journalistiek, betrokken, informatief, scherp. Een interactieve community met echte chispa: levendig en met passie.

Politiek & Maatschappij

Meer Mexicanen geboren in VS

Datum : 18/07/2011
Land : Mexico

Het aantal mensen van Mexicaanse oorsprong in de Verenigde Staten (VS) is de laatste 10 jaar sterker gestegen door natuurlijke aanwas in de Verenigde Staten dan door immigratie vanuit Mexico. Dit staat in een verslag van PEW, een onafhankelijk instituut dat zich bezighoudt met demografische vraagstukken in de VS.

Van 1990 tot 2000, groeide de natuurlijke aanwas en immigratie even snel, namelijk beide met 4,7 miljoen. Van 2000 tot en met 2010, werden ongeveer 7,2 miljoen kinderen uit Mexicaanse ouders geboren in de VS, terwijl in dezelfde periode 4,2 miljoen migranten uit Mexico de VS binnenkwamen.

Onderzoekers van Pew verklaren de afgenomen migratie naar de VS door een groei van het aantal banen in Mexico. De hogere geboortecijfers onder Mexicanen in de VS hebben als reden een hogere vruchtbaarheid en de populatie Mexicanen in de VS is relatief jong, aldus het PEW-rapport.

Bron : The New York Times
Bookmark and Share

Bekijk ook


Terug