Zuid-Amerika Midden-Amerika Cariben

La Chispa is dé website voor liefhebbers van Latijns Amerika. Journalistiek, betrokken, informatief, scherp. Een interactieve community met echte chispa: levendig en met passie.

Politiek & Maatschappij

Meer rechten voor Braziliaanse homoseksuelen

Datum : 06/05/2011
Land : Brazilië

Meer rechten voor Braziliaanse homoseksuelen

De Braziliaanse Hoge Raad heeft besloten dat homostellen voortaan dezelfde rechten zullen krijgen als hetero’s. Met een overweldigende meerderheid van 10 tegen 0, met één stemonthouding, werd het voorstel goedgekeurd. Het land is hiermee een van de eerste landen in Latijns Amerika, na Uruguay en Argentinië, dat homoseksuelen deze rechten toekent. Het katholieke Brazilië telt zo’n 60.000 homostellen.

Homoactivisten zijn blij met de beslissing. Claudio Nascimento, hoofd van Rio de Janeiro’s comité voor homo’s, lesbiennes en transseksuelen, zegt dat dit een “historische dag” voor Brazilië is. “De beschaving van een land kan worden afgemeten aan hoe het zijn homoseksuelen behandelt,” aldus Nascimento.

Homostellen kunnen door deze wetgeving registreren, waardoor ze recht hebben op elkaars erfenis en pensioen. Het homohuwelijk is nog niet goedgekeurd, aangezien dat samengaat met publieke en religieuze ceremonies. De katholieke kerk van Brazilië heeft geprotesteerd tegen het voorstel, maar president Dilma Rousseff beschouwt het als een van haar grote sociale beleidsveranderingen.
 

Bron : BBC
Bookmark and Share

Bekijk ook


Terug