Zuid-Amerika Midden-Amerika Cariben

La Chispa is dé website voor liefhebbers van Latijns Amerika. Journalistiek, betrokken, informatief, scherp. Een interactieve community met echte chispa: levendig en met passie.

Milieu & Natuur

Meerderheid Brazilianen tegen kernenergie

Datum : 20/04/2011
Land : Brazilië

Het internationale bedrijf Global WIN heeft in Brazilië een onderzoek uitgevoerd naar de populariteit van kernenergie. Hieruit blijkt dat 54 procent van de Braziliaanse bevolking tegen kernenergie is. Van dit percentage zijn zeven van de tien mensen ‘totaal tegen’ en de rest is ‘gedeeltelijk tegen’. Het onderzoek toont ook aan dat 57 procent van de Brazilianen bang is voor een kernramp.

Het onderzoek werd in verschillende landen uitgevoerd naar aanleiding van de kernramp in Japan. Vrijwel overal bleek het aantal tegenstanders gegroeid te zijn. In Brazilië groeide dit aantal met 5 procent. De voorstanders van kernenergie zijn vooral rijken en hoger opgeleiden.

De Braziliaanse regering onderzoekt momenteel de mogelijkheden om vier nucleaire centrales te bouwen. De minister van Wetenschap en Technologie, Aloizio Mercadante, zegt dat de uiteindelijke beslissing zal afhangen van de gevolgen van de ramp in Japan.
 

Bron : Estado do São Paulo
Bookmark and Share

Bekijk ook


Terug