Zuid-Amerika Midden-Amerika Cariben

La Chispa is dé website voor liefhebbers van Latijns Amerika. Journalistiek, betrokken, informatief, scherp. Een interactieve community met echte chispa: levendig en met passie.

Onderzoek & Wetenschap

Meerderheid Uruguayaanse kinderen wil drugshandelaar worden

Datum : 29/07/2011
Land : Uruguay

Meerderheid Uruguayaanse kinderen wil drugshandelaar worden

Uit een enquête onder jongeren en kinderen in Uruguay blijkt dat de meerderheid van hen als ze volwassen zijn drugshandelaar wil worden, terwijl vroeger de populairste beroepen onder kinderen voetballer, arts, brandweerman en politieagent waren.

“Kortgeleden is er een onderzoek gedaan waarin de kinderen werd gevraagd wat ze wilden worden, en het meest voorkomende antwoord was drugshandelaar. Dit is erg zorgwekkend, aangezien de kinderen de drugshandelaar nu dus als rolmodel zien”, aldus Julio Guarteche, de directeur van de Nationale Politie in de Senaat van Uruguay. Op de vraag van het senaat waar hij deze informatie vandaan had bleek het antwoord dat er verschillende onderzoeken zijn gedaan, onder andere met leerlingen van het middelbaar onderwijs.

Guarteche benadrukte met de data die hij gaf dat zijn aanpak in bepaalde wijken meer dan nodig is en dat zijn vaak bekritiseerde beleid een belangrijk doel nastreeft. Hij zei onder meer dat zijn manschappen een barrière proberen op te werpen tussen de drugshandelaren en de kinderen.

Bron : El País Uruguay
Bookmark and Share


Terug