Zuid-Amerika Midden-Amerika Cariben

La Chispa is dé website voor liefhebbers van Latijns Amerika. Journalistiek, betrokken, informatief, scherp. Een interactieve community met echte chispa: levendig en met passie.

Politiek & Maatschappij

Meeste moorden in Honduras onbestraft

Datum : 11/04/2013
Land : Honduras

Meeste moorden in Honduras onbestraft

Door onvoldoende onderzoekscapaciteit blijft van alle moorden in Honduras 80 procent onbestraft, aldus procureur-generaal Luis Rubi tijdens een toespraak voor het parlement.

"Er is slechts capaciteit om op 20 procent van de georganiseerde misdaad een antwoord te geven", gaf Rubi aan. "We zijn het veiligheidsbeleid en onderzoek vergeten, en dat is als een sneeuwbal geweest die gegroeid is en op dit punt bevinden we ons nu in deze situatie", betreurde hij. Toch was er ook een positief geluid. Ondanks budgettaire beperkingen van het Openbaar Ministerie werden er afgelopen jaar 59 procent meer moordzaken voor de rechter gebracht dan in 2006.

Volgens het geweldobservatorium van de Nationale Universiteit was Honduras in 2012 het land waar de meeste moorden werden gepleegd, met 85,5 per 100.000 inwoners, terwijl het wereldwijde gemiddelde 8,8 is.

 

Bron : La Prensa, El Heraldo
Bookmark and Share

Bekijk ook


Terug