Zuid-Amerika Midden-Amerika Cariben

La Chispa is dé website voor liefhebbers van Latijns Amerika. Journalistiek, betrokken, informatief, scherp. Een interactieve community met echte chispa: levendig en met passie.

Politiek & Maatschappij

Menselijke offers in Mexico

Datum : 02/04/2012
Land : Mexico

Menselijke offers in Mexico

Autoriteiten in de noordelijke Mexicaanse staat Sonora hebben acht mensen gearresteerd die beschuldigd worden van de moord op twee jongens en een vrouw als menselijke offers voor Santa Muerte de Heilige van de Dood. 

De slachtoffers, twee van hen waren tien jaar oud, waren vermoord en hun bloed werd geofferd op een altaar voor de heilige, zei de vertegenwoordiger van de aanklagers. De verdachten vroegen de heilige, die over het algemeen wordt uitgebeeld als een skelet gekleed in een lang gewaad met een zeis in de hand, om bescherming. 

Santa Muerte is populair onder criminelen en de drugsdealers in het land. De heilige, die niet erkend wordt door de katholieke kerk, is de afgelopen jaren steeds populairder geworden. De godsverering werd in een verklaring van de politie omschreven als een “satanische sekte”.

Het eerste slachtoffers werd naar verluidt in 2009 vermoord, het laatste slachtoffers vond afgelopen maand de dood. Hun lichamen werden gevonden in een kleine mijnbouwgemeenschap van Nacozari de Garcia, ongeveer  250 kilometer ten noorden van Hermosillo, de hoofdstad van de staat. 

Veel van de beschuldigden behoren tot dezelfde familie en een van hen is nog maar vijftien jaar oud. De autoriteiten melden dat zij naar de zaak gingen kijken toen de familie van een van de slachtoffers hem als vermist opgaf. 

Bron : CNN
Bookmark and Share


Terug