Zuid-Amerika Midden-Amerika Cariben

La Chispa is dé website voor liefhebbers van Latijns Amerika. Journalistiek, betrokken, informatief, scherp. Een interactieve community met echte chispa: levendig en met passie.

Vrije tijd & Toerisme

Messi doet niet mee aan Olympisch voetbaltoernooi

Datum : 12/01/2016
Land : Argentinië

Messi doet niet mee aan Olympisch voetbaltoernooi

De coach van Argentinië, Tata Martino, heeft gisteren aangekondigd dat Lionel Messi niet geselecteerd is als dispensatiespeler voor het Olympisch voetbaltoernooi in Rio de Janeiro aankomende zomer.

Martino is bang dat hij zijn sterspeler uitput als hij hem in Rio laat opdraven. Argentinië moet  in juni ook nog in de Copa América ter gelegenheid van het honderdjarig bestaan van de Zuid-Amerikaanse voetbalbond Conmebol spelen. Dat toernooi vindt plaats in de Verenigde Staten een paar maanden voor de Olympische Spelen.

“Messi inzetten op nog een ander toernooi na alle wedstrijden die hij dan al in zijn benen heeft, zal te veel van het goede zijn. Dat zal uiteindelijk alleen maar nadelig voor ons uitpakken”, aldus Martino in de Argentijnse krant Clarín. Volgens hem is het “gezond verstand” dat Messi en andere spelers van zijn kaliber uitkomen tijdens de Copa América.

“Ik vind het belangrijker dat spelers in een goede vorm steken tijdens WK-kwalificatiewedstrijden. Dus ze moeten op vakantie kunnen gaan na de Copa América en daarna de volledige voorbereiding bij hun clubs doorbrengen.”

 

Bron : Volkskrant
Bookmark and Share


Terug