Zuid-Amerika Midden-Amerika Cariben

La Chispa is dé website voor liefhebbers van Latijns Amerika. Journalistiek, betrokken, informatief, scherp. Een interactieve community met echte chispa: levendig en met passie.

Economie & Ondernemen

Mexicaan Carlos Slim steekt 225 miljoen euro in YPF

Datum : 16/06/2012
Land : Argentinië

Mexicaan Carlos Slim steekt 225 miljoen euro in YPF

De Mexicaanse ondernemer Carlos Slim, de rijkste man ter wereld, heeft 255 miljoen euro geïnvesteerd in YPF. Daarmee verwerft hij 8,4 procent van de aandelen van het Argentijnse oliebedrijf, dat geschat wordt op een waarde van 2.849 miljoen euro.

De mededeling kwam naar buiten terwijl de Argentijnse president, Cristina Férnandez, in New York een zitting bijwoonde van het Comitee van Dekolonialisering van de Verenigd Naties. Daar stelde ze de soevereiniteit van de Malvinas aan de orde.

Leden va de investeringsgroep onder leiding van Slim verklaarden “YPF als een solide bedrijf te beschouwen met goede groeimogelijkheden.” Miguel Galuccio, directeur van YPF, bestempelde de investering van Slim als “een duidelijk signaal aan de internationale financiële markt.” Galuccio, die door Férnandez is aangesteld na de nationalisering van YPF, noemde Slim “een kenner van de internationale oliemarkt. Ook is het een groot bewijs van vertouwen in Argentinië en het nieuwe project van het bedrijf.”

YPF vertegenwoordigt 30 procent van de olieproductie in Argentinië. Maar met de onteigening van de 51 procent aandelen die het Spaanse Repsol in YPF had, is volgens de regering een stap gezet om het energietekort te overwinnen, waaraan het land lijdt.

Slim bezit aandelen in diverse mediamaatschappijen, vanaf de krant The New York Times, waar hij 7 procent van de aandelen heeft, tot aan de groep Prisa, uitgever van de krant El País, waar hij vorig jaar 3,2 procent van het kapitaal verwierf voor een bedrag van 11.1 miljoen euro.

 

Bron : El País
Bookmark and Share

Bekijk ook


Terug