Zuid-Amerika Midden-Amerika Cariben

La Chispa is dé website voor liefhebbers van Latijns Amerika. Journalistiek, betrokken, informatief, scherp. Een interactieve community met echte chispa: levendig en met passie.

Politiek & Maatschappij

Mexicaan nog steeds rijkste man ter wereld

Datum : 10/03/2011
Land : Mexico

Mexicaan nog steeds rijkste man ter wereld

Carlos Slim (71) staat net als vorig jaar bovenaan op de lijst van werelds rijkste in Forbes Magazine. Opmerkelijk is dat het fortuin van de Telecommagnaat het afgelopen jaar met achtendertig procent gestegen is naar 53 miljard euro.

Slim koopt op de beurs Telecombedrijven op die in moeilijkheden zitten en verkoop deze weer in onderdelen. Ondanks zijn rijkdom leeft Slim sober. Hij woont nog steeds in een huis dat hij veertig jaar geleden kocht en hij rijd in een oude Mercedes. Hij helpt minderbedeelde in Mexico door projecten om armoede, ongeletterdheid en de slechte gezondheidszorg te bestrijden, financieel te steunen.

Op de tweede plaats nog steeds Bill Gates met een vermogen van 40,5 miljard euro.
In de top tien staat nog een andere Zuid-Amerikaan. De Braziliaan Eike Batista staat op plek acht. Zijn vermogen bedraagt 21,7 miljard euro. Dit heeft hij verdiend met olie en in de mijnindustrie. De meeste miljardairs op de lijst komen uit de Verenigde Staten. Hun aantal bedraagt 413. In de rest van Noord- en Zuid-Amerika wonen 76 miljardairs.
 

Bron : BBC
Bookmark and Share

Bekijk ook


Terug