Zuid-Amerika Midden-Amerika Cariben

La Chispa is dé website voor liefhebbers van Latijns Amerika. Journalistiek, betrokken, informatief, scherp. Een interactieve community met echte chispa: levendig en met passie.

Politiek & Maatschappij

Mexicaans meisje in hongerstaking voor Engelse prins

Datum : 18/02/2011
Land : Mexico

Mexicaans meisje in hongerstaking voor Engelse prins

In Mexico stad is de 19-jarige Estibalis Chávez in hongerstaking gegaan omdat ze een uitnodiging wil voor de bruiloft van de Engelse prins William. De reden is haar bewondering voor Lady Diana. Chávez: "Ik ben sinds ik klein was fan van Lady Diana, net als mijn moeder. Ik werd geboren op de dag dat zij stierf en daarom heb ik altijd gezworen naar de volgende Koninklijke bruiloft te gaan".

Chávez kampeert op dit moment voor de Britse ambassade in Mexico-Stad. Ze heeft al acht dagen niet gegeten en drinkt alleen water. Om zich heen heeft ze kaarten met teksten gezet, waar ze op aankondigt wat ze wil. Hier maakt ze ook een referentie naar de Engelse BBC, die vorige week in het nieuws was wegens het beledigen van Mexicanen in het programma Top Gear. "Het zou een goede manier zijn om zich te verontschuldigen: een jonge Mexicaanse naar de bruiloft laten gaan", aldus de jonge Mexicaanse.

De actie heeft tot nu toe weinig succes gehad. Medewerkers van de Britse Ambassade in Mexico hebben het meisje verteld dat ze geen enkele kans maakt.

Bron : La Nación/de Volkskrant
Bookmark and Share


Terug