Zuid-Amerika Midden-Amerika Cariben

La Chispa is dé website voor liefhebbers van Latijns Amerika. Journalistiek, betrokken, informatief, scherp. Een interactieve community met echte chispa: levendig en met passie.

Politiek & Maatschappij

Mexicaanse agenten veroordeeld voor moord

Datum : 30/03/2018
Land : Mexico

Mexicaanse agenten veroordeeld voor moord

In een zeldzaam moment van juridische daadkracht zijn twee Mexicaanse politiemensen veroordeeld tot 25 jaar gevangenschap voor de moord op kranteneigenaar en journalist Moisés Sánchez Cerezo in 2015.

De twee, Luigui Heriberto N. en José Francisco N, werkten op dat moment in Medellín de Bravo in Veracruz, het dodelijkste werkgebied voor journalisten van het westelijk halfrond. Volgens de rechtbank is bewezen dat ze Sánchez ontvoerd en vermoord hebben. Naast hun gevangenisstraf werden ze veroordeeld tot betaling van 18.000 dollar schadevergoeding.

“Twee veroordelingen van voormalige politieagenten is vooruitgang, maar nog geen gerechtigheid”, aldus Sánchez’ zoon Jorge in de online krant Plumas Libres. De burgemeester van Medellín de Bravo is nog voortvluchtig en juist hij wordt er van verdacht de opdracht tot de moord gegeven te hebben. Daarnaast zijn zes politieagenten nog niet vervolgd, ondanks beschuldigingen dat ze een drugsbende gevormd zouden hebben waarbij de burgemeester betrokken was.

Sánchez zou vermoord zijn wegens berichten in zijn weekblad La Unión, over de slechte staat van gemeentelijke diensten in Medellín en onthullingen over illegale gewapende burgerwachten.

Bron : The Guardian
Bookmark and Share


Terug