Zuid-Amerika Midden-Amerika Cariben

La Chispa is dé website voor liefhebbers van Latijns Amerika. Journalistiek, betrokken, informatief, scherp. Een interactieve community met echte chispa: levendig en met passie.

Politiek & Maatschappij

Mexicaanse band beboet voor verheerlijken drugshandel

Datum : 25/05/2017
Land : Mexico

Mexicaanse band beboet voor verheerlijken drugshandel

Los Tigres del Norte, een van Mexico’s bekendste bands van ‘norteño’ muziek, heeft van de burgemeester van Chihuahua in het noorden van Mexico een boete gehad van USD 27.000. Op het Santa Rita Festival dat dit weekend in de stad plaatsvond, speelden ze een ‘narcocorrido’, een lied dat drugshandel verheerlijkt.

Het is sinds 2011 in de staat Chihuahua verboden deze narcocorridos bij optredens ten gehore te brengen. “We kunnen een dergelijke verheerlijking van drugshandel niet toestaan”, zei de burgemeester.

Los Tigres del Norte hebben al dertig jaar een uitgebreid repertoire van liedjes over misdadigers en drugshandelaars, zoals ‘Jefe de jefes’(baas der bazen), ‘La reina del sur’ (de koningin van het zuiden) en ‘El avión de la muerte’ (het vliegtuig van de dood).

Ondanks het verbod speelde de band dit weekend een van hun laatste liedjes ‘Contrabando y traición’ (smokkel en verraad). Het gaat over een serveerster die een man ontmoet die slechte weed smokkelt naar de Verenigde Staten. Aan het eind wordt de smokkelaar gedood door de serveerster omdat hij haar met een andere vrouw heeft bedrogen en zij gaat ervandoor met het geld.

Bron : BBC World News
Bookmark and Share

Bekijk ook


Terug