Zuid-Amerika Midden-Amerika Cariben

La Chispa is dé website voor liefhebbers van Latijns Amerika. Journalistiek, betrokken, informatief, scherp. Een interactieve community met echte chispa: levendig en met passie.

Politiek & Maatschappij

Mexicaanse die verkrachter doodde op borg vrij

Datum : 06/03/2014
Land : Mexico

Mexicaanse die verkrachter doodde op borg vrij

Yakiri Rubio, de jonge Mexicaanse die haar verkrachter vermoordde uit zelfverdediging is woensdag, na 86 dagen in gevangenschap te hebben doorgebracht, vrijgelaten op borg van 33.000 dollar. 

Haar eerste woorden waren "het machismo heeft mij hier gebracht, vandaag ben ik blij, maar ik weet dat ik moet blijven strijden".  De vrijlating vond plaats na een verandering van de aanklacht tegen Yakiri. De aanklacht is niet langer moord, maar doodslag in overschrijding van verdediging. Yakiri is hierdoor vrij, maar moet zich elke maandag melden en aanwezig zijn bij alle hoorzittingen van het proces. 

Bij het verlaten van de gevangenis gaf Yakiri aan dat ze bang is dat de familie van haar verkrachter of zijn medeplichtige haar of haar famlie iets aan zal doen. De Mexicaanse autoriteiten hebben nog geen uitspraken gedaan over bescherming van Yakiri en haar familie.

Bron : BBBC Mundo, La Jornada
Bookmark and Share

Bekijk ook


Terug