Zuid-Amerika Midden-Amerika Cariben

La Chispa is dé website voor liefhebbers van Latijns Amerika. Journalistiek, betrokken, informatief, scherp. Een interactieve community met echte chispa: levendig en met passie.

Milieu & Natuur

Mexicaanse dolfijnen zoeken bedreigde soortgenoot

Datum : 21/05/2017
Land : Mexico

Mexicaanse dolfijnen zoeken bedreigde soortgenoot

De Mexicaanse regering gaat drie getrainde dolfijnen inzetten om hun bedreigde soortgenoot, de vaquitadolfijn, op te sporen. De hulp van de dolfijnen moet ervoor zorgen dat de ernstig met uitsterven bedreigde vaquita-populatie wordt gered.

Op het moment zijn er minder dan veertig exemplaren in het wild. De vaquita ofwel Californische bruinvis, een kleine dolfijn met een platte neus, wordt bedreigd met uitsterven vanwege het vissen met kieuwnetten op garnalen in de Golf van Californië. De bruinvissen raken verstrikt in de netten en overlijden.

De getrainde dolfijnen worden in september ingezet en zodra een vaquita is gelokaliseerd wordt deze gevangen en overgebracht naar een speciaal verblijf. Daar hoopt Mexico de populatie van de kleine dolfijnsoort weer op te krikken. Volgens de regering is dit programma de laatste hoop voor de vaquita om niet uit te sterven.

Bron : ANP, NU.nl
Bookmark and Share

Bekijk ook


Terug