Zuid-Amerika Midden-Amerika Cariben

La Chispa is dé website voor liefhebbers van Latijns Amerika. Journalistiek, betrokken, informatief, scherp. Een interactieve community met echte chispa: levendig en met passie.

Politiek & Maatschappij

Mexicaanse ex-presidentskandidaat López Obrador opgenomen na hartinfarct

Datum : 04/12/2013
Land : Mexico

Mexicaanse ex-presidentskandidaat López Obrador opgenomen na hartinfarct

De voormalige Mexicaanse presidentskandidaat Andrés Manuel López Obrador  (AMLO) is dinsdagochtend naar het ziekenhuis in Mexico-Stad gebracht wegens een acuut hartinfarct. Volgens zijn woordvoerder César Yáñez is hij bij bewustzijn en verkeert hij “in goede conditie”.  Later in de middag wordt een een medisch verslag verwacht in het ziekenhuis Médica Sur, in het zuiden van de hoofdstad.

AMLO (60) was presidentskandidaat voor de Partido de la Revolución Democrática (PRD) bij de verkiezingen van 2006 en 2009. Buiten het ziekenhuis betuigden aanhangers hun steun aan de voorman van de PRD.

Afgelopen zondag nog was López Obrador spreker op een bijeenkomst op het Zócalo van de hoofdstad, het belangrijkste plein van het land. Tijdens de bijeenkomst werd een dag van acties aangekondigd. Doel was om wijzigingen in de grondwet tegen te houden, die Petróleos Mexicanos openstellen voor  particulier kapitaal.

Enkele uren voor zijn ziekenhuisopname had López Obrador gezegd dat, als deze energiehervorming zou worden aangenomen, ze een proces gaan aanspannen bij internationale tribunalen tegen president presidente Enrique Peña Nieto. 

Bron : BBC Mundo, Proceso, El País
Bookmark and Share

Bekijk ook


Terug