Zuid-Amerika Midden-Amerika Cariben

La Chispa is dé website voor liefhebbers van Latijns Amerika. Journalistiek, betrokken, informatief, scherp. Een interactieve community met echte chispa: levendig en met passie.

Politiek & Maatschappij

Mexicaanse journalist overleden

Datum : 02/06/2017
Land : Mexico

Mexicaanse journalist overleden

Mexico is een van de gevaarlijkste landen ter wereld voor journalisten, met name voor hen die over de drugshandel schrijven. Tientallen journalisten zijn de afgelopen jaren vermoord voor het uitoefenen van hun beroep. Het is bijna uitzonderlijk als een gerenommeerd journalist niet vermoord wordt, maar aan een ziekte overlijdt.

Toch is journalist Sergio Haro Cordero uit de deelstaat Baja California Norte eerder deze week levenloos in zijn huis gevonden, volgens de nieuwssite Proceso waarschijnlijk overleden aan een chronische ziekte.

Het tijdschrift waar Haro aan verbonden was, Zeta, meldde niet meer dan dat familieleden hem dood aantroffen in zijn huis in de grensstad Mexicali. Sergio Haro heeft meer dan dertig jaar gewerkt als journalist, met name voor Zeta waarvoor hij onder meer in de redactieraad zat.

Haro (Sonora, 1957) ontving in 1997 en 1998 prijzen voor zijn werk, dat altijd ten dienste stond van de samenleving als geheel. In 2012 was hij een van de hoofdpersonen in de film Reportero van Bernardo Ruiz. Als zodanig was hij te gast bij het Movies That Matter Festival in Den Haag in 2013. Ten tijde van zijn overlijden werkte Haro aan een boek over vrouwenmoorden in Baja California.

Sergio Haro wordt geroemd om zijn onkreukbaarheid en voor zijn betrokkenheid bij het opleiden van een hele generatie kritische journalisten in zijn land. Hij laat een vrouw en een zoon achter.

Bron : Zeta Tijuana, Proceso
Bookmark and Share


Terug