Zuid-Amerika Midden-Amerika Cariben

La Chispa is dé website voor liefhebbers van Latijns Amerika. Journalistiek, betrokken, informatief, scherp. Een interactieve community met echte chispa: levendig en met passie.

Politiek & Maatschappij

Mexicaanse krant stopt na moord op journaliste

Datum : 05/04/2017
Land : Mexico

Mexicaanse krant stopt na moord op journaliste

Een regionale Mexicaanse krant zegt dat het geweld tegen journalisten en gebrek aan straf voor de verantwoordelijken haar dwingt om te stoppen. In een redactioneel gaf Norte de Ciudad Juarez aan dat het haar laatste editie was.

De redacteur, Oscar Cantu, zei dat ook de online editie binnenkort zal stoppen. “Er zijn geen garanties om op een veilige manier kritische, evenwichtige journalistiek uit te voeren”, aldus Cantu. Ook zei hij: “Alles in het leven heeft een begin en een einde en ik ben niet bereid het leven van mijzelf of een van mijn collega’s nog langer te riskeren”.

Aanleiding voor het stoppen van de persen is de moord op journaliste Miroslava Breach vorige maand. Breach had uitgebreid gerapporteerd over banden tussen de georganiseerde misdaad en politici in de staat Chihuahua. Ze werd doodgeschoten in haar auto buiten haar huis. De daders lieten een brief achter, waarop stond: “voor het hebben van een grote mond”. In maart werden in Mexico in totaal drie journalisten vermoord. 

Bron : BBC
Bookmark and Share

Bekijk ook


Terug