Zuid-Amerika Midden-Amerika Cariben

La Chispa is dé website voor liefhebbers van Latijns Amerika. Journalistiek, betrokken, informatief, scherp. Een interactieve community met echte chispa: levendig en met passie.

Politiek & Maatschappij

Mexicaanse kranten publiceren satirische advertentie over Carlos Slim

Datum : 05/04/2011
Land : Mexico

Mexicaanse kranten publiceren satirische advertentie over Carlos Slim

Een geheime groep critici heeft afgelopen maandag Carlos Slim op de hak genomen met een satirische krantenadvertentie, genaamd ‘The Slimsons’. De advertentie, waarin de kosten, betrouwbaarheid en service van Slim’s telefoonnetwerken bekritiseerd worden, is gemaakt in de stijl van de Amerikaanse animatieserie The Simsons en is gepubliceerd in verschillende grote Mexicaanse dagbladen. Slim is door zijn dominante positie op de lokale telecommarkt in een bittere vete verwikkeld geraakt met Mexicaanse critici, die hem aanvallen op televisie, internet en nu in kranten.

In de advertentie worden vier karakters met blauwe gezichten weergegeven met de tekst: “In Slimlandia…krijgen klanten goede service, lage telefoonkosten, oneindige netwerksnelheden, en de mobiele telefoon werkt altijd”. Onderaan de cartoon zit een verdrietige man met een roze gezicht die zegt:  “niet in Mexico”. De advertentie is gesigneerd door de anti-Slimgroep ‘Todos los Mexicanos’.

Met een fortuin dat vorige maand door Forbes Magazine geschat werd op 74 miljard dollar, is Slim al enige tijd doelwit van satire in Mexico, waar een grote ongelijkheid bestaat in inkomen. Hoewel Slim de laatste jaren miljoenen dollars heeft gespendeerd aan goede doelen, wordt de kritiek op hem steeds harder.

Bron : Reuters
Bookmark and Share

Bekijk ook


Terug