Zuid-Amerika Midden-Amerika Cariben

La Chispa is dé website voor liefhebbers van Latijns Amerika. Journalistiek, betrokken, informatief, scherp. Een interactieve community met echte chispa: levendig en met passie.

Politiek & Maatschappij

Mexicaanse kranten weren seks advertenties

Datum : 21/09/2011
Land : Mexico

Mexicaanse kranten weren seks advertenties

Een aantal belangrijke dagbladen in Mexico heeft gezegd geen advertenties meer te willen plaatsen die seksuele diensten aanbieden.  El Universal zegt advertenties te hebben geweerd die door mensenhandelaars gebruikt kunnen worden om mannen, vrouwen en kinderen te exploiteren. De Associated Press laat weten dat het blad Reforma ook geen seks advertenties meer zal plaatsen. 

Verschillende campagnegroepen zeggen dat er ieder jaar duizenden mensen in Mexico gedwongen in de prostitutie te werken. Een recent verslag van de Amerikaanse overheid meldt dat Mexico tevens een belangrijke doorgangsplek en bestemming is voor de mensenhandel en gedwongen arbeid. Veel slachtoffers wordt eerst goede werkmogelijkheden of romantische beloften voorgehouden.

In juli van dit jaar heeft de Mexicaanse politie duizend mensen aangehouden in Ciudad Juárez die betrokken zouden zijn bij mensenhandel.

Bron : BBC
Bookmark and Share

Bekijk ook


Terug