Zuid-Amerika Midden-Amerika Cariben

La Chispa is dé website voor liefhebbers van Latijns Amerika. Journalistiek, betrokken, informatief, scherp. Een interactieve community met echte chispa: levendig en met passie.

Politiek & Maatschappij

Mexicaanse lerares geprezen voor het beschermen van kinderen

Datum : 31/05/2011
Land : Mexico

Mexicaanse lerares geprezen voor het beschermen van kinderen

Een lerares van een kleuterschool in Monterrey heeft maandag een onderscheiding ontvangen voor  haar getoonde moed. Er was een video opgedoken  waarop te zien was hoe de kleuterjuf de kinderen rustig en kalm instrueerde om onder de tafels te gaan zitten tijdens een vuurgevecht buiten de school.

De gouverneur van de noordelijke staat Nuevo Leon overhandigde juffrouw Martha Rivera Alanis een certificaat waarop zij geprezen werd om haar ‘buitengewone burgerlijke moed’ tijdens het vuurgevecht dat vrijdag plaatsvond in Monterrey.

Rivera Alanis verklaarde buiten het kantoor van de gouverneur met het certificaat in haar handen wel bang te zijn geweest, maar dat de kinderen haar erdoor heen hebben geholpen. De lerares had het filmpje zelf opgenomen met haar mobiele telefoon. Op het filmpje is te zien hoe Rivera Alanis de kinderen zegt op te grond te blijven liggen en dat alles goed komt. Wanneer er herhaaldelijk mitrailleurvuur te horen is gaat ze een liedje zingen met de kinderen. 

Het vuurgevecht vond een huizenblok van de school plaats en kostte uiteindelijk vijf mensen het leven. Monterrey wordt de laatste tijd overspoeld met drugsgerelateerd geweld. Bendes die banden hebben met de verschillende drugskartels zijn verantwoordelijk voor vuurgevechten, wegversperringen en beschietingen op burgers.

De meeste scholen in regio’s waar veel vuurgevechten plaatsvinden trainen de leraren en de kinderen op wat ze moeten doen als er een vuurgevecht losbarst.

Bron : Miami Herald
Bookmark and Share


Terug