Zuid-Amerika Midden-Amerika Cariben

La Chispa is dé website voor liefhebbers van Latijns Amerika. Journalistiek, betrokken, informatief, scherp. Een interactieve community met echte chispa: levendig en met passie.

Politiek & Maatschappij

Mexicaanse mensenrechten activiste vermoord

Datum : 13/01/2011

Mexicaanse mensenrechten activiste vermoord

MEXICO – In de Mexicaanse grensstad Ciudad Juárez is het lichaam van de mensenrechtenactiviste Susana Chávez gevonden. De 36-jarige dichteres leidde het protest tegen de talrijke moorden op  jonge vrouwen in Ciudad Juárez. Chávez was gewurgd en werd gevonden met een tas over haar hoofd en een afgehakte hand. Drie verdachten, allen jongens van 17 jaar oud, zijn aangehouden. Ze zouden vorige week op een feestje ruzie met Chávez hebben gekregen. Volgens een woordvoerder van de Mexicaanse justitie waren de tieners onder invloed van drugs en alcohol, waardoor de beslissing om de activiste te vermoorden "makkelijk voor hen was". Ze zouden Chávez’ hand hebben afgehakt om het op een drugsmoord te laten lijken. Justitie gaat ervan uit dat Chávez’ activisme niet het motief voor de moord was.
Met de slogan ‘Ni una muerta más’ (Niet nog een dode vrouw) voerde Susana Chávez actie tegen de honderden moorden op jonge vrouwen die in Ciudad Juárez sinds 1993 plaatsvinden. Deze vrouwen worden doorgaans verkracht, gewurgd en in de woestijn achtergelaten. Vrijwel geen enkele van deze moorden is opgelost.
(AP/Aol News)
 

Bookmark and Share


Terug