Zuid-Amerika Midden-Amerika Cariben

La Chispa is dé website voor liefhebbers van Latijns Amerika. Journalistiek, betrokken, informatief, scherp. Een interactieve community met echte chispa: levendig en met passie.

Kunst & Cultuur

Mexicaanse monumenten te zien via Google Street View

Datum : 11/08/2011
Land : Mexico

Mexicaanse monumenten te zien via Google Street View

Het Nationale Instituut voor Archeologie en Geschiedenis (INAH) van Mexico heeft aangekondigd dat 33 historische en archeologische monumenten zichtbaar zullen worden via Google Street View. Met deze applicatie kan iedereen ter wereld virtuele tours maken door de verschillende Mexicaanse monumenten.

Algemeen directeur van INAH Alfonso Maria y Campos deed de mededeling op de tweede dag van de conferentie Esto es Google (Dit is Google) in Mexico-stad. Hij zei hierbij dat deze maatregel een gevolg is van de vier jaar lange vruchtbare samenwerking tussen Google en INAH.

Google Street View zal  fotografische modellen van 360° van historische en archeologische monumenten gaan maken. Onder andere de Maya vindplaatsen Teotihuacan en Chitcén Itzá zullen via Street View te zien zijn. Maria y Campos kondigde aan dat alle monumenten voor het einde van dit jaar op internet zullen staan.

Bron : El Universal
Bookmark and Share

Bekijk ook


Terug