Zuid-Amerika Midden-Amerika Cariben

La Chispa is dé website voor liefhebbers van Latijns Amerika. Journalistiek, betrokken, informatief, scherp. Een interactieve community met echte chispa: levendig en met passie.

Politiek & Maatschappij

Mexicaanse politie arresteert ‘La Barbie’

Datum : 31/08/2010

Mexicaanse politie arresteert ‘La Barbie’

MEXICO - De drugsbaron Edgar Valdez Vilarreal, alias ‘La Barbie’, een van de meest gezochte criminelen in Mexico, is gearresteerd door de Mexicaanse politie. La Barbie, zo genoemd vanwege zijn blonde haar en blauwe ogen, is een geboren Amerikaan en vervulde een leidende rol in het Beltrán Leyva-kartel, een van de belangrijkste van het land. Nadat Arturo Beltrán Leyva, de leider van het kartel, in december vorig jaar door het leger werd gedood, streed Valdez, volgens analisten, met een andere factie om de controle over het kartel.
President Calderón heeft de gevangenneming van La Barbie bevestigd via Twitter. “De Federale Politie heeft een van de meest gezochte criminelen in Mexico en het buitenland gearresteerd. De operatie tegen zijn groep gaat door”, liet de president weten via het sociale medium. Op zijn hoofd stond een prijs van ruim 2 miljoen dollar. Volgens de Mexicaanse veiligheidsdiensten berust de arrestatie op nauwgezet onderzoek in meerdere staten gedurende meer dan een jaar.
(El País)
 

Bookmark and Share


Terug