Zuid-Amerika Midden-Amerika Cariben

La Chispa is dé website voor liefhebbers van Latijns Amerika. Journalistiek, betrokken, informatief, scherp. Een interactieve community met echte chispa: levendig en met passie.

Politiek & Maatschappij

Mexicaanse politie valt 'La Familia-kartel' aan

Datum : 31/05/2011
Land : Mexico

Mexicaanse politie valt 'La Familia-kartel' aan

De Mexicaanse politie heeft bij een aanval op het ‘La Familia-kartel’ elf kartelleden doodgeschoten en 36 mensen gearresteerd. De aanval vond plaats in de westelijke staat Jalisco. Onder de arrestanten zouden drie leiders van het kartel zijn. Volgens de politie zullen de arrestaties het kartel flink verzwakken. La Familia heeft een erg gewelddadige reputatie, hoewel het zelf altijd beweert de locale bevolking te beschermen en familiewaarden in de maatschappij te promoten. 

Het kartel wordt er echter van verdacht verantwoordelijk te zijn voor het uit de lucht schieten van een politiehelikopter vorige week dinsdag. De politie gaf aan de aanval gepland te hebben na een tip te hebben ontvangen over een ontmoeting tussen verscheidene kartelleden in een ranch dichtbij Michoacán, het bolwerk van La Familia. Op de bijeenkomst zouden de leden zich voorbereiden op een aanval op een groep die zich de ‘Tempelridders’ noemt. Zij vormen een afsplitsing van La Familia en zijn met hun oude kartelleden in oorlog. Uit angst door geweld tussen beide groepen hebben de afgelopen week al zeker 2000 mensen in Michoacán hun huis moeten verlaten.

Bron : BBC
Bookmark and Share


Terug