Zuid-Amerika Midden-Amerika Cariben

La Chispa is dé website voor liefhebbers van Latijns Amerika. Journalistiek, betrokken, informatief, scherp. Een interactieve community met echte chispa: levendig en met passie.

Politiek & Maatschappij

Mexicaanse politiebaas zoekt asiel in de VS

Datum : 09/03/2011
Land : Mexico

Mexicaanse politiebaas zoekt asiel in de VS

Mexico’s jongste politiechef is naar de Verenigde Staten gevlucht om daar asiel aan te vragen. Het gaat om de 20-jarige criminologiestudente Marisol Valles Garcia. De reden voor haar vlucht zijn de doodsbedreigingen die ze in haar functie heeft ontvangen. Het is nog niet bekend of ze in de VS mag blijven.

Vorig jaar oktober kreeg Valles wereldwijde aandacht, omdat ze de baan nam die niemand anders willede hebben door de risico’s die eraan verbonden zijn. Een van Valles’ voorgangers werd onthoofd door drugsbendes. De studente nam de baan omdat ze vond dat het de plicht van Mexicaanse burgers is om te helpen bij de veiligheidsproblemen in het land.

Afgelopen week vroeg Valles drie dagen verlof aan om voor haar zieke zoontje te zorgen. Toen ze maandag ook niet op haar werk verschee,n werd ze ontslagen door de burgemeester. Inmiddels is ze over de grens naar Texas gevlucht. Valles was werkzaam in de grensstad Praxedis Guerrero, vlakbij Mexico’s meest gewelddadige stad, Ciudad Juárez.

Bron : BBC/The New York Times
Bookmark and Share

Bekijk ook


Terug