Zuid-Amerika Midden-Amerika Cariben

La Chispa is dé website voor liefhebbers van Latijns Amerika. Journalistiek, betrokken, informatief, scherp. Een interactieve community met echte chispa: levendig en met passie.

Politiek & Maatschappij

Mexicaanse politiechef dood door drugsgeweld

Datum : 15/02/2011

Mexicaanse politiechef dood door drugsgeweld

MEXICO – In Monterrey is een politiechef doodgeschoten door vermeende huurmoordenaars. Het is tot nu toe een van de meest brutale aanslagen op hoge ambtenaren in Monterrey, de rijkste stad van Mexico. Homero Salcido was het hoofd van de veiligheids- en inlichtingendienst van de staat Nuevo León. Salcido was verantwoordelijk voor het regionale commandocentrum. Hij werd vijf keer beschoten, vervolgens werd hij in zijn auto in brand gestoken. Het doden van een hoge ambtenaar op staatsniveau is een teken van een sterke geweldsescalatie in Monterrey, dat ooit beschouwd werd als een van de veiligste steden van Latijns Amerika.
Nog zeker achttien andere mensen kwamen maandag om het leven bij vuurgevechten tussen rivaliserende drugsbendes in de deelstaat Tamaulipas. Elf mensen stierven in de stad Padilla tijdens gevechten waarbij overheidsgebouwen zwaar beschadigd raakten. De noordoostelijke deelstaat Tamaulipas grenst aan de Verenigde Staten. Drugskartels Los Zetas en Golf strijden in deze regio om de smokkelroutes naar de Verenigde Staten. Meer dan 34.000 mensen zijn omgekomen door drugsgeweld sinds president Felipe Calderon een campagne tegen drugskartels startte in december 2006.

(BBC, Reuters)


Gerelateerde Nieuwsberichten

Zes doden na aanval in bar Guadalajara
Hoop op afname drugsgeweld in Mexico
Mexicaanse ex-president beschuldigt Chávez van drugsgeweld
Hillary Clinton steunt Mexico in de drugsoorlog
Bekende drugscrimineel gearresteerd in Mexico
 

 

Bookmark and Share


Terug