Zuid-Amerika Midden-Amerika Cariben

La Chispa is dé website voor liefhebbers van Latijns Amerika. Journalistiek, betrokken, informatief, scherp. Een interactieve community met echte chispa: levendig en met passie.

Politiek & Maatschappij

Mexicaanse staat vraagt om verbod op game over Ciudad Juárez

Datum : 21/02/2011
Land : Mexico

Mexicaanse staat vraagt om verbod op game over Ciudad Juárez

Een gewelddadig videospel dat zich afspeelt in Ciudad Juárez heeft de weerzin gewekt van de lokale autoriteiten, die hun handen vol hebben aan hun pogingen de echte misdadigers in ‘de moordhoofdstad van de wereld’ te bestrijden. De regering van de staat Chihuahua – waarin Ciudad Juárez ligt – heeft zondag laten weten dat ze de federale autoriteiten heeft gevraagd de verkoop van de game Call of Juarez: The Cartel te verbieden. De game is gebaseerd op schietpartijen tussen drugskartels in de stad. In 2009 en 2010 vielen ten gevolge van het drugsgeweld zes duizend doden in de Noord-Mexicaanse grensstad.

Het spel is gemaakt door het Amerikaanse bedrijf Ubisoft Entertainment. In de trailer worden spelers als volgt aangespoord: “Spreek recht met je eigen handen en experimenteer met de anarchie van het Wilde Westen”. De producent weigert commentaar te geven op de kwestie.

Bron : Excelsior
Bookmark and Share


Terug