Zuid-Amerika Midden-Amerika Cariben

La Chispa is dé website voor liefhebbers van Latijns Amerika. Journalistiek, betrokken, informatief, scherp. Een interactieve community met echte chispa: levendig en met passie.

Onderzoek & Wetenschap

Mexicaanse student bedenkt maïsrobot

Datum : 18/07/2011
Land : Mexico

Mexicaanse student bedenkt maïsrobot

Een student van de UNAM Universiteit in Mexico-stad heeft op papier een robot ontworpen die zelf maïs kan verbouwen. Dit heeft de UNAM bekend gemaakt.“Ofschoon we nog niet beschikken over een prototype, zijn de werking en bestuurmechanismen op papier helemaal uitgewerkt.”, verklaarde een medewerker van de UNAM.

Eduardo Rodríguez Hernández, student in Mechanische Elektronica én boerenzoon uit Puebla wilde een robot ontwikkelen die kan ploegen, zaaien, oogsten en onkruid kan wieden.

De robot bestaat uit 4 afzonderlijke delen en is geschikt voor vlak, heuvelachtig en grof terrein. Als voordeel van de robot noemt de bedenker de lage kosten, een nadeel is de relatief kleine bewegingsvrijheid wegens de zware bedrading. De student werkt momenteel aan de bouw van het prototype en richt zich daarbij specifiek op de kabelbehuizing en stabiliteit van de robot.

Bron : El Mundo
Bookmark and Share

Bekijk ook


Terug