Zuid-Amerika Midden-Amerika Cariben

La Chispa is dé website voor liefhebbers van Latijns Amerika. Journalistiek, betrokken, informatief, scherp. Een interactieve community met echte chispa: levendig en met passie.

Onderzoek & Wetenschap

Mexicaanse studenten maken anti-verouderingsijs

Datum : 10/07/2017
Land : Mexico

Mexicaanse studenten maken anti-verouderingsijs

Een groep Mexicaanse studenten heeft ijs ontwikkeld dat goed is voor het verteringsstelsel en verouderingsverschijnselen tegen zou gaan, aldus het Nationale Polytechnische Instituut (IPN), het belangrijkste technische onderzoekscentrum van het land. Het ijs is gemaakt van hibiscus, zwarte bessen en munt en gezoet door de plantaardige zoetstof Stevia. 

Studenten van het Interdisciplinair Centrum voor Gezondheidsstudies ontwikkelden het ijs, aldus een verklaring van het IPN. Laura Fernanda Sosa Roldan, Frida Alejandra Perez Zarate and Seleme Karina Mejia Diaz zeggen dat hun ontdekking vroegtijdige veroudering tegengaat en bovendien 100 procent effectief is tegen slechte adem, iets dat bij pepermunt niet het geval is. 

Het ijs bevat vitamine A, C, B1, B12, D en E. Ook de mineralen ijzer, magnesium, calcium, potassium, sodium en zinc zijn in het ijs te vinden. Een portie van 125 mililiter bevat 136 kilocalorieën, 4.2 gram proteïnen, 1.2 gram vet en 20.9 gram koolhydraten. 

Bron : Latin American Herald Tribune
Bookmark and Share

Bekijk ook


Terug