Zuid-Amerika Midden-Amerika Cariben

La Chispa is dé website voor liefhebbers van Latijns Amerika. Journalistiek, betrokken, informatief, scherp. Een interactieve community met echte chispa: levendig en met passie.

Economie & Ondernemen

Mexicaanse supermarkt richt zich op de zon

Datum : 29/03/2019
Land : Mexico

Mexicaanse supermarkt richt zich op de zon

De Mexicaanse supermarktketen Soriana kondigde eerder deze week aan dat al haar 978 vestigingen in 2021 hun hele energiebehoefte uit schone bronnen zullen betrekken. Dat geldt zowel voor haar distributiecentra, kantoorgebouwen als winkels.

Soriana overweegt om zonnepanelen te installeren op al haar winkels in Mexico om in 100 procent van haar energieverbruik te voorzien. “We zoeken naar nieuwe energiebronnen in Mexico, dat kan bijvoorbeeld via zonnepanelen”, aldus Verónica Ordóñez, directrice voor Technologische Innovatie tijdens een bezoek aan een windpark in Tamaulipas dat op dit moment al energie aan Soriana levert.

Het bedrijf heeft al zonnepanelen geïnstalleerd op vijftien winkels in Baja California Sur, die al 25 procent van de energiebehoefte van die winkels leveren. De overige behoefte wordt nog gekocht van de Federale Elektriciteitscommissie. Tegelijkertijd onderzoekt het concern ook mogelijkheden om energie tijdelijk op de slaan in batterijen, om geen extra kosten te hoeven maken tijdens de piekuren.

Voor 2019 liggen volgens Ordóñez de plannen al klaar om 794 gebouwen aan te sluiten op schone energiebronnen, om zodoende in 81 procent van de energiebehoefte van Soriana te voorzien.

Op 1 april staat de opening gepland van een nieuw windmolenpark in Tamaulipas, genaamd Vicente Guerrero. Maar nu al leveren vier andere windmolenparken in deze noordelijke deelstaat schone energie aan de supermarktketen.

Bron : www.forbes.com.mx
Bookmark and Share


Terug