Zuid-Amerika Midden-Amerika Cariben

La Chispa is dé website voor liefhebbers van Latijns Amerika. Journalistiek, betrokken, informatief, scherp. Een interactieve community met echte chispa: levendig en met passie.

Politiek & Maatschappij

Mexicaanse verkiezingen: 9,6 ton afval

Datum : 29/06/2018
Land : Mexico

Mexicaanse verkiezingen: 9,6 ton afval

Hoewel het nog twee dagen voor de nationale verkiezingen in Mexico is, zijn de schoonmakers al druk met het opruimen van de voorbereidingen er van. Alleen al in de hoofdstad Mexico zijn niet minder dan 1.400 schoonmakers aan het werk die met behulp van 210 voertuigen de resten van vier maanden campagne wegwerken.

Jaime Slomianski Aguilar van de gemeentelijke dienst openbare werken geeft aan dat er niet minder dan 119 kubieke meter afval met een totaal gewicht van 9,6 ton aan folders en andere politieke propaganda weggehaald is van de belangrijkste straten van Mexico-Stad. Volgens Slomianski is 98 procent van het verkiezingsafval al opgeruimd op de 35 drukste doorgaande routes (de ‘ejes’) van de stad en 125 andere hoofdwegen.

Dit dient te gebeuren op basis van artikel 397 van het reglement voor de verkiezingen in de stad, waarbij lokale overheden niet alleen verantwoordelijk zijn voor het opruimen van de verkiezingsmaterialen, maar ook voor het doorsturen naar de centra voor hergebruik.

De deelgemeentes zijn vervolgens verantwoordelijk voor het schoonmaken van de kleinere straten vanaf “de eerste minuten van donderdag om al het politieke materiaal te verwijderen dat door de negen deelnemende partijen is opgehangen aan palen, stoplichten en voetgangersbruggen”, aldus Slomianski.

Bron : www.jornada.com.mx
Bookmark and Share


Terug