Zuid-Amerika Midden-Amerika Cariben

La Chispa is dé website voor liefhebbers van Latijns Amerika. Journalistiek, betrokken, informatief, scherp. Een interactieve community met echte chispa: levendig en met passie.

Economie & Ondernemen

Mexicaanse zakenman produceert 'Trump' wc-papier

Datum : 01/06/2017
Land : Mexico

 Mexicaanse zakenman produceert 'Trump' wc-papier

Omdat hij zich beledigd voelt door de opmerkingen van de Amerikaanse president Donald Trump aan het adres van de Mexicanen, gaat de Mexicaanse zakenman Antonio Battaglia wc-papier produceren onder de merknaam ‘Trump’. Hij brengt het wc-papier op de markt onder de slogans ‘Zachtheid zonder grenzen’ en ‘Ja, dit is de muur, ja wij betalen ervoor’.

Het Mexicaanse Instituut voor Industrieel Eigendom heeft handelsmerken van Trumps bedrijf op zijn naam verleend in sectoren zoals de bouw, het hotelwezen, toerisme, vastgoed en financiële diensten. Maar de Trump Organisatie heeft niet aan wc-papier gedacht en het handelsmerk van Battaglia voor ‘Trump wc-papier’ is in oktober 2015 goedgekeurd. 

Naar verwachting komen de eerste rollen van het wc-papier later dit jaar op de markt. Van de winst gaat 30 procent naar programma’s die migranten ondersteunen. Battaglia zegt dat hij een contract heeft getekend voor een eerste productie ter waarde van ongeveer USD 21.400, genoeg om twee vrachtwagens vol te krijgen met wc-papier. Hij hoopt dat de vraag groot genoeg wordt om de productie uit te breiden.

Op de verpakking van een pakket van 4 rollen staat de tekst “puros rollos” . Dit betekent letterlijk ‘pure rollen’, maar ook ‘pure nonsens’.  Daarboven staat een cartoon van een grinnikende man, die niet precies Trump is, maar wel sterk aan hem doet denken.

Bron : The Guardian
Bookmark and Share

Bekijk ook


Terug