Zuid-Amerika Midden-Amerika Cariben

La Chispa is dé website voor liefhebbers van Latijns Amerika. Journalistiek, betrokken, informatief, scherp. Een interactieve community met echte chispa: levendig en met passie.

Politiek & Maatschappij

Mexicanen spoorloos na arrestatie

Datum : 22/07/2011
Land : Mexico

Mexicanen spoorloos na arrestatie

Steeds meer Mexicanen die verdacht worden van betrokkenheid bij criminele activiteiten verdwijnen na hun arrestatie. Volgens de Nationale Mensenrechtencommissie zijn er sinds het aantreden van de regering Calderón 5397 meldingen van verdwijning gedaan. Ook wordt er een groot aantal anonieme lichamen gevonden: het gaat in totaal om ongeveer 9000 doden waarvan de identiteit nog niet bekend is. Volgens NGO’s zou het aantal verdwijningen echter veel hoger liggen. Zij schatten dat het werkelijke aantal niet 5397 is, maar rond de 18.000 ligt. Officiële cijfers ontbreken.

Jeiu Abraham Sepúlveda is een van de personen die verdwenen is. Nadat hij gearresteerd was omdat hij zijn auto verkeerd had geparkeerd, heeft hij vanuit het politiebureau naar huis gebeld. Wat er daarna met hem is gebeurd, is onbekend. Niemand heeft meer iets van hem gehoord.

Bron : Oneworld
Bookmark and Share


Terug