Zuid-Amerika Midden-Amerika Cariben

La Chispa is dé website voor liefhebbers van Latijns Amerika. Journalistiek, betrokken, informatief, scherp. Een interactieve community met echte chispa: levendig en met passie.

Politiek & Maatschappij

Mexico: Agenten vervolgd voor verdwenen Italianen

Datum : 05/03/2018
Land : Mexico

Mexico: Agenten vervolgd voor verdwenen Italianen

Mexicaanse autoriteiten hebben een rechtzaak gestart tegen vier politie-agenten die betrokken zouden zijn geweest bij de verdwijning van drie Italiaanse mannen. De vermiste mannen, allemaal uit Napels, werden voor het laatst gezien op 31 januari in Tecalitlán, in de westelijke staat Jalisco. De gouverneur van deze deelstaat zegt dat de agenten de Italianen uitgeleverd zouden hebben aan een criminele bende, nadat ze ze gearresteerd hadden bij een benzinestation. 

Familieleden van de vermiste mannen zeggen dat hun laatste contact een WhatsApp-bericht is geweest, nadat de mannen door de politie waren aangehouden. De agenten zouden gezegd hebben hen te volgen. Een zoon van een van de vermisten zei later dat ze voor 43 euro verkocht zouden zijn aan een criminele bende, maar autoriteiten hebben dit niet bevestigd. Het gebied staat onder invloed van het Jalisco New Generation kartel, een van de machtigste drugsbendes in Mexico. 

De mannen zouden in Mexico geweest zijn om Chinese producten te verkopen, zo zeggen autoriteiten. Openbaar aanklager Raúl Sánchez zegt dat de Italianen goedkope generatoren en landbouwapparatuur verkocht zouden hebben, die ze aanprezen als merkproducten van hoge kwaliteit. Familieleden ontkennen dat de mannen iets illegaals deden in Mexico. 

Bron : BBC
Bookmark and Share


Terug